Kasza manna z owocami? Płatki owsiane gotowane na mleku? A może lane kluski? Nie... to nie o to chodziło... Ale są płatki ryżowe! Miałam je przecież w końcu wypróbować!
Gotuję więc nieco ponad kubek mleka, gdy już zaczyna się gotować, dorzucam cztery łyżki płatków i dalej gotuję. W tym czasie wyjmuję pestki z czereśni, wybieram ładne borówki i malinki. Przelewam mleczne cudo do miski, dodaję owocki, a potem niebo... :) Co prawda trochę ciepłe jak na ten upał, ale daje radę :) Melduję, że brzuch pełny, a płatki ryżowe po wypróbowaniu będę jadła częściej, są smakowite! :)
Ciepłe po nałożeniu.
Czas na jedzenie.
Z bliska: maliny, czereśnie i borówki... :)
Płatki ryżowe są bardzo dobre, no i faktycznie nie trzeba czekać na nie tak długo, jak na ryż brązowy. Przepyszne śniadanie. :)
OdpowiedzUsuńwyglada smakowicie :D
OdpowiedzUsuń