środa, 23 września 2015

Pasta kanapkowa. Banan / serek śmietankowy / kokos / rodzynki / czarna sól

Bez śniadania ani rusz !
Śniadania kocham i nie mogę się bez nich obyć!
Dla tych codziennych domowych jestem gotowa wstać kilka minut wcześniej, żeby chociaż o chwilę opóźnić wyjście z domu i zdążyć zjeść wolniejsze wartościowe śniadanie.
Dla tych "weekendowych" (zależy dla kogo weekend jest weekendem, 
moje ostatnio wypadają w środku tygodnia :P) zrobiłabym wszystko. 
Śniadania w piżamie, bez pośpiechu, na spokojnie, 
w porannej aurze dnia wolnego ! Bezcenne.
Śniadania na mieście to najlepsza okazja, żeby tą miłą śniadaniową, poranną porą podzielić się 
z kimś innym. Spotkać ze znajomymi, poplotkować z przyjaciółką czy wyciągnąć Mamę na kawę. 
W szukaniu śniadaniowych miejsc w Warszawie chyba jestem już mistrzem :D
Przemierzyłam Internet w poszukiwaniu ciekawych zestawów śniadaniowych, trochę innych niż jajecznica z kajzerką i kawą śniadaniową.
Urzekają mnie nastrojowe miejsca, zapach pysznej kawy z mlekiem, 
aromat świeżego pieczywa, dodatki.
Lubię zjeść coś innego niż na co dzień w domu. 
Chociaż minimalnie w innej odsłonie, z tym aromatem świeżości, 
z chwilą oczekiwania na najlepsze śniadanie.
Wiadomo przecież nie od dzisiaj, że podane śniadanie smakuje
 tysiąc razy lepiej niż przygotowane samej ... ;)

Po tym dość długim śniadaniowym wprowadzeniu, 
którego po prostu nie mogłam pominąć,
czas na krótką notkę o dzisiejszej paście kanapkowej.
Paście nie byle jakiej.
Słodko - słonej, a jak !
Po mojemu !
Bananowa pasta kanapkowa na serku śmietankowym z prażonymi wiórkami kokosowymi, rodzynkami i czarną solą.
Wymyślona pod wpływem chwili i ... dojrzałych bananów, 
które przeleżały dłuższą chwilę w kuchennej misce owoców i nieświadomie stały się inspiracją ściągając na siebie mój wzrok !
Pasta to śniadaniowa burza smaków !
 Pasta, która w połączeniu z pełnoziarnistym chlebem lub placuszkami otrębowymi, 
(takie sposoby podania Wam proponuję), będzie energetycznym kopem na początek dnia.
Koniecznie w towarzystwie kubka pysznej kawy !

Zrobienie pasty zajmuje dosłownie 2-3 minuty.
W czasie, gdy wiórki kokosowe prażą się na patelni wystarczy wymieszać serek śmietankowy 
z bananem, nasączonymi rodzynkami, czarną solą.
Nic prostszego, nic bardziej pysznego.
Zapewniam Was, że takie słodko - słone połączenie mega przypada do gustu !
Czarna sól dzięki swej wyrazistości dodatkowo podkręca kontrast 
między słodkim bananem a słonym serkiem śmietankowym.
Pycha !
Polecam spróbować Wam tego połączenia !
Czekam na opinie !

100% #homemade

#homemade
 Bananowa pasta kanapkowa na serku śmietankowym z prażonymi wiórkami kokosowymi, rodzynkami i czarną solą

#homemade
 Bananowa pasta kanapkowa na serku śmietankowym z prażonymi wiórkami kokosowymi, rodzynkami i czarną solą

#homemade
 Bananowa pasta kanapkowa na serku śmietankowym z prażonymi wiórkami kokosowymi, rodzynkami i czarną solą

#homemade
 Bananowa pasta kanapkowa na serku śmietankowym z prażonymi wiórkami kokosowymi, rodzynkami i czarną solą

Miłego dnia !!!
 Pierwszego dnia jesieni swoją drogą !

M.

:) :) :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz