Pozostając wciąż w jesiennym klimacie, chociaż złota polska jesień tak szybko zniknęła i
przyszły deszczowe dni (miejmy nadzieję, że nie na długo !!!)
dzisiaj serwuję pyszny jesienny duet obiadowy:
puree dyniowe z musem z kury oraz
pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką.
Po pierwsze dynia, upieczona i przerobiona na kremowe puree z dodatkiem masła, soli, pieprzu.
Dość często gości w naszej domowej kuchni, korzystamy z tego co dobre o tej porze roku :))
Puree podałam na ciepło.
Po drugie mus z ugotowanej kury.
Korzystając po weekendzie z ugotowanego rosołu
i wyłowionej z niego kury postanowiłam zrobić mały recykling.
Nic nie może się przecież zmarnować !
Powstał więc kremowy mus, bardzo delikatny zarówno
w konsystencji jak i w smaku. Podany na zimno.
Jako dodatek do powyższego duetu podałam pełnoziarniste grzanki podsmażone na maśle,
przykryte serem korycińskim z czarnuszką !
Mmm, pycha !
Jesiennie, polsko, kolorowo !
Tak lubię !
#homemade
Puree dyniowe z musem z kury oraz
pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką
#homemade
Puree dyniowe z musem z kury oraz
pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką
M.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz