poniedziałek, 9 listopada 2015

Puree dyniowe z musem z kury oraz pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką

Pozostając wciąż w jesiennym klimacie, chociaż złota polska jesień tak szybko zniknęła i 
przyszły deszczowe dni (miejmy nadzieję, że nie na długo !!!) 
dzisiaj serwuję pyszny jesienny duet obiadowy:
puree dyniowe z musem z kury oraz 
pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką.

Po pierwsze dynia, upieczona i przerobiona na kremowe puree z dodatkiem masła, soli, pieprzu.
Dość często gości w naszej domowej kuchni, korzystamy z tego co dobre o tej porze roku :))
Puree podałam na ciepło.
Po drugie mus z ugotowanej kury. 
Korzystając po weekendzie z ugotowanego rosołu 
i wyłowionej z niego kury postanowiłam zrobić mały recykling.  
Nic nie może się przecież zmarnować !
Powstał więc kremowy mus, bardzo delikatny zarówno
 w konsystencji jak i w smaku. Podany na zimno.
Jako dodatek do powyższego duetu podałam pełnoziarniste grzanki podsmażone na maśle,
przykryte serem korycińskim z czarnuszką !
Mmm, pycha !

Jesiennie, polsko, kolorowo !
Tak lubię !

 #homemade
 Puree dyniowe z musem z kury oraz
 pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką

 #homemade
 Puree dyniowe z musem z kury oraz
 pełnoziarnistymi grzankami z serem korycińskim z czarnuszką

M.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz