środa, 14 października 2015

Cieciorka z patelni. Cieciorka / chorizo / czerwona cebula / szczypiorek

Jeśli tylko śledzicie na bieżąco stronę bloga na Facebook'u, 
możecie podpatrzeć, że ostatnio trochę się dzieje. 
DD TVN, choć za kulisami, zaliczone !!! 
Pomoc na planie i w studyjnej kuchni Bartkowi Boratynowi również. 
Tutaj odsyłam Was na jego bloga i serdecznie polecam również śledzenie
 jego Facebook'owego fanpage'a (http://szafranowyraj.blogspot.com/)
Tym razem wizyta w studio była dodatkowo wyjątkowa, bo połączona 
ze spotkaniem z Buddy'm Valastro we własnej osobie (!). 
Mistrz cukiernictwa, król bajecznych tortów, a co najważniejsze przemiły człowiek, 
otwarty na ludzi, uśmiechnięty, zarażający pasją i energią.
Oddaję ukłon :) 

Ostatnio większość czasu przeznaczam na pracę. Choć nie jest to łatwe doświadczenie i jestem na początku długiej drogi przekonując się na własnej skórze, że praca na kuchni jako zawodowy kucharz do łatwych nie należy, walczę o marzenia i bezcenne doświadczenia. 
Udowodnię, że się da ! 
Jak mówią chcieć to móc, a cel uświęca środki !!!

W tak zwanym międzyczasie (który dla chcącego zawsze się przecież znajdzie!),
 gotuję również nieustannie w domu. 
Co powiedzielibyście na szybką kolację a na nią ....
cieciorkę z patelni podsmażaną na chorizo oraz czerwonej cebuli ze szczypiorkiem

Chorizo, które podsmażone lekko się wytapia, 
a aromatyczny, paprykowy tłuszczyk staje się idealną bazą
do smażenia czosnku, czerwonej cebuli oraz szczypiorku.
Dodana cieciorka z zalewy, odrobina soli i pieprzu,
dodatkowe kilka minut na patelni,
ew kromka chleba z masłem jako dodatek i kolacja gotowa.

Czego chcieć więcej na zasłużony odpoczynek po pracy? ;)

#homemade
#afterwork





 #homemade
Cieciorka z patelni podsmażana na chorizo oraz czerwonej cebuli ze szczypiorkiem

Dobranoc !!!
Lecę łapać kilka snów, żeby jutro wstać i powitać kolejny dzień pracy z nową dawką energii!!!

M.
:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz