piątek, 23 marca 2012

Koktajl owocowy truskawkowo-jabłkowy

Jako że dopiero początek wiosny i świeże owoce jeszcze się nie pojawiły, więc postanowiłam skorzystać z mrożonkowej pomocy i zrobić koktajl truskawkowo-jabłkowy.

Polecam ten rodzaj milkshake'a, bo zawiera dużo witamin, zero cukru, a co najważniejsze jest pyszny!
Recepta bardzo prosta: z zamrażarki wyjmijcie opakowanie mrożonych truskawek (450g), rozmróźcie je trochę, tak by nie tworzyły trudnych do rozłupania bryłek. Ja skorzystałam z pomocy mikrofalówki, ale można również tradycyjnie wyjąć owoce wcześniej :) Truskawki przerzućcie do blendera, dodajcie pokrojone jabłko ze skórką (naprawdę nie trzeba go obierać, bo cała skórka zostanie rozdrobniona... zresztą pamiętajcie, pod nią znajdują się najzdrowsze składniki!). Włączcie robota kuchennego i niech robi swoje. Wy wyjmijcie mleko i powoli dolewajcie do owoców. Tu już prosto: im więcej mleka tym koktajl rzadszy, im mniej mleka tym milkshake gęstszy. Co kto lubi :)
Bon apetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz