Jeśli tylko śledzicie na bieżąco stronę bloga na Facebook'u,
możecie podpatrzeć, że ostatnio trochę się dzieje.
DD TVN, choć za kulisami, zaliczone !!!
Pomoc na planie i w studyjnej kuchni Bartkowi Boratynowi również.
Tutaj odsyłam Was na jego bloga i serdecznie polecam również śledzenie
jego Facebook'owego fanpage'a (http://szafranowyraj.blogspot.com/) !
Tym razem wizyta w studio była dodatkowo wyjątkowa, bo połączona
ze spotkaniem z Buddy'm Valastro we własnej osobie (!).
Mistrz cukiernictwa, król bajecznych tortów, a co najważniejsze przemiły człowiek,
otwarty na ludzi, uśmiechnięty, zarażający pasją i energią.
Oddaję ukłon :)
Ostatnio większość czasu przeznaczam na pracę. Choć nie jest to łatwe doświadczenie i jestem na początku długiej drogi przekonując się na własnej skórze, że praca na kuchni jako zawodowy kucharz do łatwych nie należy, walczę o marzenia i bezcenne doświadczenia.
Udowodnię, że się da !
Jak mówią chcieć to móc, a cel uświęca środki !!!
W tak zwanym międzyczasie (który dla chcącego zawsze się przecież znajdzie!),
gotuję również nieustannie w domu.
Co powiedzielibyście na szybką kolację a na nią ....
cieciorkę z patelni podsmażaną na chorizo oraz czerwonej cebuli ze szczypiorkiem?
Chorizo, które podsmażone lekko się wytapia,
a aromatyczny, paprykowy tłuszczyk staje się idealną bazą
do smażenia czosnku, czerwonej cebuli oraz szczypiorku.
Dodana cieciorka z zalewy, odrobina soli i pieprzu,
dodatkowe kilka minut na patelni,
ew kromka chleba z masłem jako dodatek i kolacja gotowa.
Czego chcieć więcej na zasłużony odpoczynek po pracy? ;)
#homemade
#afterwork
#homemade
Cieciorka z patelni podsmażana na chorizo oraz czerwonej cebuli ze szczypiorkiem
Dobranoc !!!
Lecę łapać kilka snów, żeby jutro wstać i powitać kolejny dzień pracy z nową dawką energii!!!
M.
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz