Po zimie jestem wygłodniała warzyw pełnych świeżości i naturalnego dobra, dlatego teraz dodaję je wszędzie gdzie się da! Niedawno przygotowałam pyszną i bardzo prostą sałatkę ze szpinakiem w roli głównej. Kilka składników, do tego lekki czosnkowy sos i jesteśmy w domu. Rachu ciachu i po strachu!
Składniki (porcja dla 1 osoby)
świeży młody szpinak w liściach
1 pomidor
1/2 awokado
1/4 kostki fety
SOS CZOSNKOWY
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżki śmietany 18%
naturalna przyprawa do sałatek
Przygotowanie:
Krok 1. Myjemy wszystkie warzywa. Liście szpinaku kroimy w paski i przekładamy do dużej miski. Pomidora, obrane awokado i fetę kroimy w kostkę i dokładamy do zieleniny. Całość lekko mieszamy i przekładamy do miseczki.
Krok 2. Teraz czas na sos! Przeciskamy przez praskę obrany ząbek czosnku, dodajemy do niego jogurt naturalny oraz śmietanę. Mieszamy wraz z odrobiną naturalnej przyprawy do sałatek w kubku.
Gotowym sosem czosnkowym polewamy naszą zielono-czerwono-białą sałatkę. Teraz tylko widelec w dłoń i do jedzenia!
Skuszeni? Jeśli samym opisem jeszcze nie, obejrzyjcie zdjęcia! Zapewniam, że prędzej czy później poleci Wam ślinka ;)
Chyba sama niedługo to powtórzę! A możliwości na sałatki teraz tyle, że ho ho!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz